Zelena duša vaših stanova

Zelena duša vaših stanova

Energetska efikasnost kao imperativ gradnje naselja Green residence

Green Residence, naše,a i vaše naselje, neće biti zelena oaza samo po imenu, neće biti to samo ni po tome što će imati prelep zeleni zen vrt i zelene bašte na terasama, već biti zelena – u duši. Biće energetski efikasna!

Investitor BS Investment group www.bsig.rs, još od svoh starta kao kompanija BS Gradnja, prateći najsavremenije trendove izgradnje energetski efikasnih stambenih objekata primenio ih je u izgradnji naselja Green residence i to postavio kao svoj imperativ.

 

Različiti su načini kako da se postigne energetska efikasnost koja za vas, naše kupce znači veliku uštedu energije. Prema nekim računicama, ušteda energije u energetski efikasnim stanovima može da bude i do 400 evra godišnje.
Energetska efikasnost se postiže pravilnim orjentisanjem zgrade i pažljivim odabirom materijala i dizajna krova, zidova i prozora zgrade. Ideja je da se postigne “zelena zgrada” ,a to znači da koristi obnovljive izvore energije, da je njen negativni uticaj na okruženje manji od standardne zgrade, ali i da su komfor onih koji žive u toj zgradi i njeno funkcionisanje na najvišem mogućem nivou.
U praksi to znače energetski uslovi koji moraju da se obezbede unutar zgrade kako bi potrošnja toplotne i električne energije bila što minimalnija. Pri tom se misli na odabir materijala od kojeg je zgrada sačinjena, kao i termoizolacija fasadnih zidova, termoizloacija podnih površina, termoizolacija krovnih površina. Primera radi, zgrada će zimi za trećinu biti toplija,a leti za trećinu hladnija ukoliko je uradjena energetski efikasna termoizolacija krova u poredjenju sa običnim zgradama!To znači da dobro termički izolovana zgrada manje troši energiju za grejavanje zimi i za hlađenje leti, a boravak u njoj je ugodniji i kvalitetniji, drugim rečima, energetski efikasna zgrada čuva energiju, a njen životni vek je duži.

I to je samo deo priče o energetskoj efikasnosti koju pripremamo za Green Residence. Da ništa ne prepuštamo slučaju , reći ćemo vam još i to je u planu da zelenilo u našem Zen vrtu i baštama na terasama bude izabrano na taj način da je najbolje prilagođeno prirodnim uslovima, kojima nije neophodno dodatno i obimno zalivanje, pesticidi i hemija.

Mi idemo u korak sa tredovima i zato za svi vi koji izaberete Green Residence za dom, možete biti sigurni da ćete sem daha prirode dobiti i energetski efikasne, moderne stanove, koji će vam obezbediti konforan, zdraviji i ekološki savesniji način života i time kvalitet više i dodatu vrednost u stanovanju.